Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2009 17:05 - Между доброто и злото...
Автор: 112 Категория: Новини   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
3



     Скъпи посетители,
      Първата тема в този блог е "адаш" на заглавието му. Да, става въпрос за телефон 112. Много се говореше по случая с откриването на телефонна централа, която да приема обаждания на граждани и съответно да ги препраща към компетентните служби. Идеята е страхотна. И тя се осъществи. Но бих искал да ви разкажа една история.
      Днес, 07.10.2009 г., с мой колега от университета, се разхождахме в района на Червения площад. Станахме свидетели на изключително странно събитие - улично куче, което беше паднало в един от шадраваните (неработещи, но пълни със зелена? вода) и се мъчеше със зъби и нокти (буквално) да излезе от там. Изглеждаше да е доста изморено, скимтеше, трепереше и нямаше никакъв шанс да излезе от там само. Понечихме да му помогнем, но останалите улични кучета ни погнаха с лай и опит да ни ухапят, може би усещайки, че ги застрашаваме по някакъв начин, тях и техния давещ се другар. Не искам да ме разбирате погрешно, не съм някой вманиачен природозащитник, но в случая говорим за живо същество. А аз съм малко чувствителен, когато става въпрос за каквато и да е жива душа в беда. И се закахърихме какво да правим, към КОЙ да се обърнем. Ами разбира се - телефон 112, на който да ни насочат към компетентна служба. Колегата ми се обади с предупреждението, че не се обажда за спешен случай и повода е малко странен. Обясни на кратко какъв е проблемът. И реакцията насреща беше като на майка, на която децата и са застрашени. Крясъци, обиди, изключително неуважително поведение. Абе въобще, ако някой е набирал през това време 112 по спешност, дано да е имало свободен оператор, защото тази дама определено беше заела линията с фундаменталната цел да "избие" някой и друг комплекс. А ако не се навика на обикновения студент, данъкоплатец или гражданин на кой друг? В крайна сметка на кой му пука за давещо се куче в шадраван в центъра на гр. Варна? Иначе предполагам, след като се удави и почне да се разлага, все пак ще трябва да бъде изпратен някой да отърве площадчето от неприятния аромат на кучешки труп, плуващ в зелена? вода.
      Добре, че в крайна сметка се намери случаен минувач, който, рискувайки своята безопасност от останалите кучета, се наведе, хвана и изтегли кучето от шадравана. И си замина. И ако на някой му трябва, за жалост той си няма запомнящ се трицифрен номер.
      И какво ни остава, ако ни трябва някаква помощ, освен да пробваме пак на 112? Нищо, приятели, 112 е монополист :)




Тагове:   между,


Гласувай:
3




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 112
Категория: Новини
Прочетен: 15625
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930